Patientbedömningar av bronkoskopi

Carcinom

Jag är rädd för gastru, tvärtom. och bronkusen gjordes i fyra månader - två gånger i veckan. de första 2 - bara tittade - och sedan medicinska - fylla.

frukta inte dig så. som sagt ovan - lyssna på läkaren. andas när han pratar. viktigast andas. om du vill hosta, börja andas hårt.

proceduren tar maximalt 5 minuter. innan 10 minuter förberedelse - frysning.

om det är riktigt läskigt - om möjligt, låt dig injicera en avkoppling på en halvtimme. och ingen anestesi behövs.

Shl om tuberkulos.
Jag var på sjukhuset i två veckor med lunginflammation. först då gjorde de en broncho - och i tvätten från bronkerna - hittade pinnar. innan det hittades de inte i sputum.
kanske du borde göra en CT-skanning? även om belastningen är flera gånger mer än bara röntgen..

Jag är hundra rädd för gastra.

Nej. pinnar hittades under bronkoskopi. och när de överfördes till ett tuberkulossjukhus (det var i början av november) utfördes en CT-skanning först i mars.

de började mata dem med anti-tuberkulospiller - och jag började ge ut pinnar med kraft och huvud - de var i sputum och fann senare och bekräftade diagnosen.

Diaskin var inte gjort mot mig. bara mantu finns också redan på sjukhuset.

var inte rädd för bronkoskopi. verkligen inte så läskigt och obehagligt. eller gör som du rekommenderas - under anestesi.

Förlåt mig, jag vill fortfarande förstå. Hade du bara ordinerat bronko efter den vanliga lunginflammationen? När allt kommer omkring är det helt enkelt inte ordinerat till alla efter lunginflammation, så alla, om inte av CT, då hade de misstankar om dig på röret genom röntgen.? eller lunginflammation försvann inte länge med konventionella antibiotika. du behöver en god anledning för utnämningen av rustning.

Sätt Mantoux. var?

När det gäller en dröm kommer jag antagligen att leta efter en och göra det, tack för rådet igen.

först diagnostiserade de bronkit, sedan gjorde de fluor på kliniken - de sa lunginflammation. efter två veckors misslyckad behandling på sjukhuset - de bytte mina antibiotika tre gånger - och allt var värdelöst - de ordinerade bronkoskopi. Vad jag har upplevt i väntan på denna procedur. flickor bra läkaren var uppriktig - hon berättade allt i detalj hur och vad jag skulle känna..

och ett par timmar efter broncho - läkaren tog mig tyst in i korridoren för att "prata". sa att pinnar hittades i spolningen och att de förde mig till ett annat sjukhus.

min mantu har ökat sedan jag var 14 år.

och sedan 20 år gammal har jag aldrig gjort fluor till min skam.
men förra året ändrade jag allt..

var inte rädd, andas och lyssna på läkare.

allt kommer att bli bra

bryggan som jag var på broncho till - i 4 månader gick jag - han sa att farbröderna är mycket mer nervösa för denna procedur, kvinnor är mer lydiga -)
och han sa också - det är vad du vill göra - slåss tillbaka, slåss inte tillbaka - hur som helst tvingar jag dig med den här slangen -)

en sådan underbar läkare var.
efter de första två månaderna - ja, hur skulle fyllningsförloppet sluta. och när jag träffade honom (sjukhuset gick förbi) frågade han hur jag hostar? vi kan fortfarande vara som jag. och jag gick gärna med på det. en sådan procedur - och jag gick som en kittla av nöje.
mycket beror också på läkaren

Tja, här är det i bronkierna att fikla med en slang - och där i zheluuuuuuudke. tänk om jag kräks?

Shl förresten när de gjorde bronkus - jag andades genom min mun. Jag vet inte varför förresten)

Recensioner om bronkoskopi

Recensioner av platser där bronkoskopi görs

Min negativa recension om läkaren Chernykh N.A. och bara om henne.

När jag behandlade vid forskningsinstitutet för tuberkulos, stötte jag på många läkare-yrkesverksamma inom deras område. Och ett stort tack till dem alla. MEN obehagliga minnen kvarstår om en läkare (Chernykh N.A.). Inledningsvis, efter att ha fallit i händerna på denna specialist, gjorde jag ett stort misstag. Min diagnos: mycobacteriosis of the lungs (bekräftat av många test och bronkoskopi) passade inte Chernykh. Hon, baserat på sina antaganden och bara (utan anledning !!... - visa

i form av ett "kliniskt fall" utan att avslöja patientens personuppgifter.

Patient H. kom till en europeisk klinik med diagnos av multipel primärcancer:
1. Cancer (skivepitel) i struphuvudet T2N0M0.
2. Cancer (urothelial cancer i steg 1) i urinblåsan T1NxMo.
Tillstånd efter cystoskopi, transuretral resektion av urinblåsans vägg från 05.06.2014.
Samtidig diagnos: Essentiell hypertoni, grad II, grad 2, risk för CVO2. IHD FC I: aterosklerotisk kardioskleros. ZhKB. Kronisk beräknad kolecystit. Njurcyster. Grå starr. Sekundär glaukom.
Vid antagandet presenterade patienten aktiva klagomål om heshet och allvarliga andningssvårigheter.
På bostadsorten erbjöds kirurgisk behandling, patienten vägrade kirurgisk behandling. Två kurser i strålterapi genomfördes från 01.21.2013 till 03.29.13
I februari 2014 avslöjades processens utveckling - fortsatt tumörtillväxt.

Trots patientens aktiva klagomål, efter att ha vägrat att operera, släpptes patienten från sjukhuset utan att erbjuda några alternativ för att upprätthålla andningsfunktionen i detta skede.

Mot bakgrund av sjukdomens utveckling vände patienten sig till den europeiska kliniken.
På basis av kliniken, för att bedöma den lokala förekomsten av tumörprocessen, utfördes laryngoskopi, bronkoskopi: endoskopisk bild av blastomatösa lesioner i vokalvecken med förlängning till luftstrupen; måttligt uttalad trakeobronchit. Sanitet genom aspirering av innehållet.
Enligt bronkoskopi sprids tumören till den övre tredjedelen av luftstrupen och fyller upp till 70% av glottisens lumen.
Med denna prevalens, med hänsyn till den extremt höga risken för stenos, enligt alla befintliga internationella och ryska standarder för behandling av struphuvudcancer rekommenderas kirurgisk behandling.

Efter att grundligt förklara riskerna och konsekvenserna av att avvika från ovanstående standard vägrade patienten kategoriskt att genomgå kirurgisk behandling i mängden laryngektomi..

Med hänsyn till risken för att utveckla stenos i struphuvudet med ett hot mot patientens liv föreslogs en alternativ behandlingsmetod vid den europeiska kliniken - cytoreduktiv argonplasma-koagulation följt av fotodynamisk terapi.
I studien http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20559254 i 82% av sådana fall uppnåddes remission och andningsfunktionen återställdes mot bakgrund av sådan behandling. Patienten föreskrevs denna typ av intervention av hälsoskäl..

Innan behandlingen påbörjades undersöktes patienten omfattande i enlighet med den europeiska ESMO-standarden https://annonc.oxfordjournals.org/content/21/suppl_5/v184.full.pdf+htm
(koloskopi, inklusive beaktande av den primära multipla karaktären hos cancer hos denna patient, samt att bedöma risken för blödning hos denna patientgrupp http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2773342/).

För att minska tumörmassans volym före den fotodynamiska behandlingen utfördes argonplasma förstöring av tumören i det första steget, sedan utfördes PTD-sessionen i läget: våglängd 662 Nm, total effekt 335 J, lasereffekt 560. Exponering 7 minuter.
Efter behandlingssessionen var det nödvändigt att genomföra en endoskopisk undersökning för att bedöma effektiviteten: endoskopisk bild av struphuvudet, tillståndet efter cytoreduktiv PTD och APC för tumören; inga data för progression; endoskopisk bild av positiv dynamik. Med hänsyn till data för frånvaron av ytterligare tumörtillväxt och enligt undersökningsdata för frånvaro av avlägsna metastaser, visas patienten kirurgisk behandling i mängden laryngektomi. Subjektivt noterade patienten en signifikant förbättring av andningsfunktionen och allmänt välbefinnande, men vägrade återigen den föreslagna omfattningen av kirurgisk behandling. Det andra förloppet av PDT i struphuvudet utfördes. Utsläppt hem i tillfredsställande skick utan manifestationer av andningssvikt. Observerades på bostadsorten. Inom flera månader - utan försämring.

I juni 2015 började han igen märka en försämring av hans tillstånd, en ökning av andningssvårigheter.
I samband med den växande stenosen i struphuvudet sökte han medicinsk hjälp.
07/19/15 Sjukhus på grund av akut trakeotomi. På grund av svårighetsgraden av tillståndet orsakat av andningssvikt, antogs han på intensivvården. Efter ingripandet skedde en förbättring av tillståndet.
På grund av förekomsten av tumörprocessen visas patienten kirurgisk behandling i mängden laryngektomi. Med beaktande vid den tiden av fenomen av inflammatorisk karaktär efter en akut trakeotomi var dock kirurgisk behandling i denna volym associerad med stora risker för septisk komplikationer. För palliativa ändamål utfördes argon-plasma förstörelse av stenotiskt fokus.

Efter behandlingen noterade patienten fri andning genom trakeostomi, förbättring av hans tillstånd, urladdades i ett tillfredsställande tillstånd..

Separat bör det noteras att under sjukhusvistelsen ingicks ett bilateralt avtal med denna patient, enligt vilken behandlingstaktik endast kan överenskommas med patienten själv och inte med sina släktingar (det finns andra former när patienten anger en släkting som också måste fatta beslut om behandlingen).

Patienten vägrade kategoriskt från radikal operation. Alla avslag dokumenterades. Således kunde läkarna på kliniken endast ge patienten palliativ, symtomatisk vård som syftar till att lindra andningssvikt, som framgångsrikt genomfördes..

Vi tror att patienten fick medicinsk vård av hög kvalitet som var lämplig för sin egen sjukdom och tillstånd, vilket gjorde det möjligt för honom att förbättra sitt tillstånd och livskvalitet trots en allvarlig sjukdom. Vi tror att det missnöje som författaren av inlägget uttryckt är kopplat till behovet av att betala för behandlingen. Ack, vi skulle också vara mycket glada om staten, försäkringsbolagen eller arbetsgivarna i vårt land betalar för behandling av sådana patienter, vilket är fallet i utvecklade länder. Tyvärr ligger vårdorganisationen på nationell nivå utanför vår kompetens och myndighet..

Patientbedömningar av bronkoskopi

Bli inte förvånad, ett bronkoskop kan passera både genom näsan och genom munnen, beroende på vissa omständigheter.
Bronkoskopi kan göras på det regionala sjukhuset (åtminstone innan de tog betalda öppenvårdspersonal, kontrollera den aktuella situationen på marknadsavdelningen), men notera att du inte i alla fall kan ta en biopsi - allt beror på tumörens plats, det kanske helt enkelt inte är tillgängligt för undersökning under bronkoskopi, som ligger djupt i periferin av lungan. För att genomgå en bronkoskopi, särskilt med tanke på en biopsi, kommer vissa tester och undersökningar att behövas (blod-EKG-röntgen, du har förmodligen redan allt, du bör varnas i förväg vad du behöver ta med dig). Av de kommersiella centren utfördes bronkoskopi, jag vet säkert, i Avicenna, men där biter priset vanligtvis. Och vart du än går, när du utför bronkoskopi (liksom andra studier och manipulationer), beror mycket på patientens beteende, det är viktigt att följa läkarens instruktioner. Jag vågar föreslå att min farfar inte var särskilt benägen för detta svåra och obehagliga förfarande, och med ett stort flöde av patienter kommer få människor att försöka övertala de nyckfulla.

Tyvärr behövs knappast längre en pulmonolog, om än den viktigaste, eftersom vi pratar om onkologi. Om du behöver en andra åsikt om lungfrågor, kan du konsultera en bröstkirurg vid samma regionala sjukhus / poliklinik, men de behandlar inte cancer, om vi pratar om onkologi, kommer de att skickas till Oncology Dispensary, eller inte det Gorke-betalade centrumet i Gubernia, där onkologer från City Clinical Dispensary också accepteras (de säger att båda dispenserna redan har kombinerats, men jag vet inte organisatoriska detaljer). Och handen med vissa former av lungcancer (ledsen, det i klartext) lider för andra gången på grund av spridningen av en tumör i lungans övre lob, så när handen i en sådan situation bekräftas separat, kommer handen i en sådan situation knappast att bli hjälpt, och innan onkologidiagnosen tas bort kommer hand också att hanteras ska inte. Så det viktigaste och primära är att hantera lungorna.

De kan också ordinera CT / MR, om det inte redan är gjort, som en metod för att diagnostisera förekomst av processen i bröstet och bukhålan. Det här är kanske allt jag kan föreslå baserat på den information du gav.

Tips för bronkoskopi

Fibrobronchoscopy (FBS) eller fibrolaryngoscopy (FLS) blir lättare att överföra om du är beredd i förväg. Jag skriver med hänsyn till erfarenheterna från ett stort antal patienter och deras misstag.

Båda procedurerna bör inledningsvis utföras genom näsan, men under vissa förhållanden (till exempel svår krökning i näs septum / svullnad i nässlemhinnan) är detta inte möjligt och läkaren sätter in endoskopet direkt genom munnen.

Huvudmålet är att visualisera anatomiska strukturer, förekomsten av tumörer eller inflammation och ta en biopsi. Biopsi är den viktigaste diagnostiska metoden, det är han som bekräftar denna eller den andra sjukdomen.

1. båda procedurerna är strikt på fastande mage, inkl. drick inte vätska

2. Ta med dig en handduk, inte för stor, inte för liten. En handduk är gömd bakom kragen och täckt över munnen för att undvika kräkningar.

3. du vet att du kommer att bli väldigt nervös - ta ett piller med lugnande medel

4. varna i förväg om du är allergisk mot lidokain. det är det som oftast används för anestesi

5. proceduren tar cirka 10 minuter

6. så snart lidokain hälls i munnen - svälj läkemedlet, i näsan - smyga in. Lidokain är bitter efter smak

7. När endoskopet rör sig börjar gagging och hostreflexer, så försök att fokusera på andning och ryck mindre. Ju mer du börjar hosta, desto mer skakar endoskopet och desto mindre kommer läkaren att se

8. om du börjar hosta kan du sänka ner huvudet lite, så den ackumulerade saliven (och det kommer att bli mycket av det) rinner ut i din handduk

9.När man tar en biopsi skadas organets vävnader där det kommer ifrån, i framtiden kan blodig saliv eller slem uppstå, liksom måttlig smärta, det är okej, allt läker

10. Stå inte upp omedelbart vid slutet av proceduren, sitt på en stol och se till att huvudet inte blir yr, annars be om en bomullstuss med ammoniak

Inga dubbletter hittades

1. båda procedurerna är strikt på fastande mage, inkl. drick inte vätska

3. du vet att du kommer att bli väldigt nervös - ta ett piller med lugnande medel

Om du inte kan dricka vätskor, hur ska jag dricka ett lugnande medel??

FBS görs inte alltid med narkos, ingen anledning att uppfinna. Idag genomgick 15 personer denna procedur och de lyckades ingenting på något sätt med okonditionerade reflexer

och vad har en oplanerad biopsi att göra med den?

Jag förnekar inte att FBS görs under anestesi, men de flesta av dem går igenom det precis så

Författaren skrev allt strikt till sak, i år gick han igenom denna procedur och följde dessa rekommendationer (med undantag för lugnande medel och visste inte nyansen från den 8: e punkten), så allt gick ännu lättare än med FGDS. Och när de gjorde det för första gången förklarades takfilten på fel sätt, jag förstod inte det, eller kanske växte inte läkarens händer därifrån, det fanns en känsla av att jag drunknade (jag kvävde i hostan) och sedan spottade jag blod hela dagen, även om biopsin inte togs.
Så alla som behöver det här förfarandet, FÖLJ STARKA REKOMMENDATIONERNA.

Det gjorde jag aldrig. Hur kan du andas in vätska? Och när jag lyckades lite blev halsen bedövad och panik började generellt. Så jag gick.

Våren 2012 fick jag lunginflammation. Jag var på sjukhuset mycket länge, återhämtade mig inte. Gjorde en bronkoskopi. Minnen är redan suddiga, men jag kommer att försöka förmedla så exakt som möjligt.

De sätter mig i en stol. Stolen fästes på golvet och hade ett upprätt ryggstöd och fotstöd. Designad för att likna en gammal sovjetisk tandläkarstol.

Sprutas i näsan och halsen med en spray. Cirka 20 sekunder senare frågar de "Är du redo?" Att veta hur anestesi fungerar på mig (de satte tre fyllningar i mina tänder, prickade varje gång två eller tre gånger, och effekten kom inte direkt), säger jag att det är för tidigt. Med orden "-Ja, vi måste vänta på dig hela dagen eller vad?", De började skjuta sonden i vänster näsborre.

Sonden är en "slang" som består av segment av blank svart plast med en diameter på cirka 5 mm. I arbetsänden finns det en lins genom vilken mänskliga inälvor observeras och ett (möjligen flera) hål för provtagning. Känslor är extremt svåra att förmedla. Läkaren säger "- Wdo-oo-oo-ooh", jag andas in så mycket som möjligt med en konstant reflexdrang att kräkas, sonden rör sig ett par centimeter. Jag trodde aldrig att en person kan producera en sådan mängd saliv. För att inte kvävas var jag tvungen att luta mitt huvud framåt och hålla en handduk nära munnen. Sjuksköterskan pressade sin fria hand mot armstödet för att inte ryckas. Det blev klart varför du behöver en hård, bultad stol på golvet.

Efter ett tag slutfördes proceduren. De hittade inget fel och sa att proceduren inte kunde göras andra gången (genom den andra näsborren). Här, som jag förstår det, ser lungan till vänster genom höger näsborre, till höger - genom vänster (eller vice versa).

Han återvände till avdelningen. Efter tio minuter fungerade anestesin. Den trasiga näsan läktes i ytterligare tre dagar.

och jag fick en underbar pneumothorax med FBS. hemifrån efter att ha undersökt ambulansen tillbaka till sjukhuset. Sedan två veckor på sjukhuset, röntgen var tredje dag och tre försök att pumpa ut luft med en spruta insatt under kragebenet. motbjudande känsla.

När de gjorde FBS mot mig diskuterade personalen händelsen - de gjorde FBS mot en äldre kvinna genom, säg, höger näsborre, helt enkelt för att den är bredare än den vänstra, och hon låt oss rulla ett tantrum, krävde att ringa huvudet på det och sa: "Ta bort dessa amatörer! Jag har ingen höger lunga, och de satte en sond i mitt högra näsborre! "

så snart lidokain hälls i munnen - svälj läkemedlet, i näsan - smyga in. Lidokain är bitter efter smak.

Hohoho, lyxråd.

Citat från instruktionerna för lidokain spray:

Det är viktigt att inte tillåta lidokain att tränga in i luftvägarna (risk för aspiration). Applicering på svalget kräver särskild uppmärksamhet.

Varför göra en medveten bronkoskopi? Det finns sedering?

Tror du att hon inte har några biverkningar? Bättre att ha tålamod i några minuter.

Jämfört med risken att en patient genomgår med en så allvarlig invasiv procedur som bronkoskopi, är skadan från propofol försumbar och fördelarna är enorma. Patienten känner sig inte nervös, kräks eller distraheras av läkaren, vilket minskar sannolikheten för självskada.

Själv genomgick upprepade gånger gastroskopi under propofol.

Vänligen ge råd. gjorde gastro och kolon under narkos samtidigt. läkaren lyckades på något sätt också poop nasopharynx. foto bifogat. när jag sväljer började jag känna att något till vänster stör i halsen. Bilden är 2,5 år gammal, då störde ingenting - förutom att bronkoskopet inte kunde passera genom vänster näsborre. vad är namnet på proceduren för att komma in där och ta en biopsi från denna muck?

under endoskopi och en biopsi tas med tång. Vad får dig att tro att du har någon form av utbildning där? Jag tror att läkarna skulle se honom. Dessutom skulle onkologi på 2,5 år definitivt dyka upp med vissa symtom, och om det fanns något i munnen / nasofarynx, skulle det växa stort.

Hallå! Vad slutade det med? Jag har bara något i halsen till vänster om Adams äpple och det gör ont när jag sväljer på det här stället)

Och de gjorde det åt mig i en by 700 km från staden och tjänade pengar. det var väldigt pissigt och sedan var det mycket smärtsamt (han hostade upp blod i 5-7 dagar, kunde knappt andas näsan alls

Är virtuell bronkoskopi mycket annorlunda än konventionell?

Efter att ha rodrat via Internet går alla + i kraft av det virtuella, varför gör det fortfarande det vanliga? På grund av det faktum att virtuellt betalt?

är annorlunda - diagnosmekanismen är helt annorlunda, kontraindikationerna är olika. Faktum är att virtuell bronkoskopi är samma CT-skanning

De där. det är möjligt att avslöja med metoden för konventionell bronkoskopi vad det virtuella?

Det är bara att jag behandlar mina lungor nu, så jag är intresserad, men jag fick inte ordinerad klassisk bronkoskopi.

Om inget avslöjades av virtuellt kommer inget att göra av FBS

Underbar. tack för klargörandet.

I vilket fall som helst är jag inte självmedicinerande, men chefen för lungavdelningen tror jag är värt att tro :)

Med FGS får jag besked att andas genom munnen. Så det finns nästan ingen gagreflex. Detta fungerar också här?

etnovetenskap.

Du vet, det finns människor som gillar att tillgripa icke-standardiserade och ibland absurda behandlingsmetoder. Anka här är min berättelse om en sådan person.
Till att börja med jobbar jag på en privat klinik och gör massage och sjukgymnastik. För inte så länge sedan kom en ung man till mig med en hälspår. Vanligtvis föreskriver läkare med ett sådant problem en magnetisk laser, UST eller UHT. Om det inte hjälper, används blockaden (ställer in en injektion med stark bedövningsmedel).
Men vår karaktär var helt klart en av dem som har ett stort sinne och obegränsad fantasi, samt en förkärlek för att spara 1000 rubel.
Egentligen, vad han kom på - efter att ha hittat råd från mormor Agafia från byn Pi ** avskaffar, börjar vår patient göra vinägerbad på hälen med en utspädning av vinäger till vatten 3: 1. Det vill säga 300 ml vinäger per 100 ml vatten. Jag kan föreställa mig hur säljarna såg på honom när detta geni köpte 1,5 liter vinäger.
Så, fem procedurer är över, smärtan har inte försvunnit, frun är i chock. Och hon är chockad över att patienten i 5 av dessa procedurer brände hela huden på hälen inte ens till rosa hud, och på vissa ställen direkt till kött.
Vad är den här historien till för? Var också försiktig med råd från alla läkare, växtbaserade läkare, trollkarlar och andra fucks som erbjuder dig att svälja 3 veckor gammal åsnaurin och bota din diabetes.

Svara på inlägget "Bättre att inte riskera det"

Kom över inlägget "Bättre att inte ta risker", som visar en bild av struphuvudet och proceduren för intubation. Kamrater! Ibland händer det att intubation är tekniskt omöjlig eller att det finns speciella kontraindikationer, då används trakeostomi.

Foto från sökmotorn.

Sitt bara hemma - det är tillfälligt, men livet är ett!

Virus, intelligens, ro

Jag ville skriva om fotsvamp, men med tanke på de senaste händelserna vill jag påminna dig om sådana mänskliga egenskaper som intelligens och självkontroll.

Vi kommer inte att nämna infektionen i pannan på grund av vilken denna situation utvecklades över hela världen, men av någon anledning började masspanik och hysteri, i vilket resultatet blev teorier om globala konspirationer och regeringsreservationer..

Låt oss börja i ordning:

1) Viruset är verkligen det.

Vi pratar inte om någon säsongsinfluensa - det här är något annorlunda. Varje patogent medel har sina egna nyanser av existens och utveckling. Denna infektion har en obehaglig funktion - den kan föröka sig i alveolärt epitel. Hur och hur mycket det reproduceras där beror enbart på tillståndet i kroppens immunsystem, och det är annorlunda för alla.

Riskgrupperna inkluderar: 1) äldre och senila människor; 2) personer med medfödd och förvärvad immunbrist; 3) personer med olika kroniska sjukdomar.

Äldre kroppar försvagas av många samtidiga patologier: hjärtsjukdomar, pneumoskleros, sjukdomar i urinvägarna, systemiska lesioner i muskuloskeletala systemet. Allt detta minskar immunförsvarets effektivitet, eftersom alla dess styrkor riktas mot kampen mot dess kropp, tyvärr.

Med tanke på att äldre lungor inte är nya, och ofta härdas deras, med en mindre produktion av lungsmörjmedel (ytaktivt medel), är resultatet av virusmultiplikation i alveolens epitel ganska sorgligt. Lungorna börjar fyllas med vätska, på grund av vilket deras bostadsområde minskar och personen börjar drunkna i sin egen biologiska miljö (om det är mycket kort och utan patofysiologi). I denna situation är ventilation frälsningen som vi ser i resten av världen..

Ungdomar kan också få svår smärta, men ofta är det människor med allvarliga patologier och immunbrist, som jag nämnde tidigare..

Det visar sig att de unga inte ska knulla? Men nej! En sjuk person är åtminstone en biologisk gång som går, och högst samma ARDS kan utvecklas (vi googlar det själv). Det är sant att chansen för återhämtning i det här fallet är mycket högre, men du måste fortfarande lägga dig på röret, och det här är fortfarande ett nöje.

2) Karantän är en nödvändig åtgärd.

Ja, detta är sant, allt följer från första stycket. En enskild individ som bestämmer sig för att göra mål på andra och, efter att ha kommit bakom en kulle, gick genast till baren för att ställa in tjejerna och dricka öl, kan utsäda ett fikonmoln med en person som i sin tur kommer att så ett annat fikonmoln och så vidare till det logiska slutet. Vi såg ett levande exempel med en välkänd specialist inom smittsam sjukdom, som gick igenom kollegors och patienters hälsa med sin principlösa och professionella okunnighet. Kom ihåg: "Om din snot flyter, betyder det inte att din grannfarfar inte kommer att ha subtotal lunginflammation.".

3) Okontrollerad behandling är ond.

Detta ämne har alltid tillhört avdelningen för ett pälsbärande djur, men nu har det blivit ännu mer populärt. Folket dricker olika typer av självläkande drycker, gnuggar händerna med ämnen som är okända för vetenskapen, trollar över vitlök och rädisa, andas in ångor av olika vätskor, äter paracetamol i förpackningar och så vidare.

Mina herrar, kamrater - för att bota kroppen, inte för att gå över förgasaren (även om det här också är i helvete som kommer att göra det). Vi är levande system, vilket betyder att var och en har sin egen nyans. Vem som helst av oss kan reagera på helt olika sätt på samma läkemedel. All behandling ska ske under överinseende av en läkare. Varför nämnde jag paracetamol? Ja, allt är enkelt - efter att de sa på TV: n att han botade en infektion började människor äta honom i ett förebyggande syfte..

Varför kan du inte göra det här? Ja, eftersom det är ett läkemedel och som alla mediciner är det något giftigt. I det här fallet kommer din lever att drabbas. Det är en sak när du försöker sänka temperaturen och ta bort inflammation, och en annan sak när en helt hälsosam panna äter den tre gånger om dagen för att inte bli sjuk med viruset. Detta är inte ett antiviralt läkemedel! Den är utformad för att bekämpa symtomen, inte patogenen..

4) du måste dricka antibiotika.

Vem har sagt det? Antibakteriella läkemedel fungerar inte mot virusinfektioner, som namnet antyder. Antibiotika ordineras för behandling av sekundär flora, som gärna går med i utvecklingen av en virusinfektion. Det finns dussintals antibiotika och de verkar alla på vissa bakterier. Det finns inga universella droger. Detta kan hänföras till punkt nummer 3, men jag bestämde mig för att ta ut det separat.

5) Panik.

Det är detta som dödar mig mest. Panik är infektionens bästa vän. Du ska inte springa ner på gatan och skrika att alla kommer att dö. Vi kommer alla att dö, men inte här och inte nu - detta är en naturlig process, åldrande kallas. För att inte bli sjuk är det nödvändigt att följa reglerna som "fruktansvärda diktatorer och poliser" (sarkasm, om något) har berättat för oss alla under den senaste månaden.

Kamrater, det är inte bara att karantän införs och att besöka offentliga platser är förbjudet. Alla sanitetsstandarder utvecklades på människans blod. Hundratals epidemier klippte jordens befolkning, och nu hände det så att alla i regionen slappnade av och glömde hur man tvättade händerna efter gatan och toaletten. Bra gjort, chO.

6) Masker.

Här tack till alla hucksters som bestämde sig för att tjäna pengar på människors sorg. Maskerna köptes helt enkelt av grossister, och nu sitter de kvar med en näsa. Deras produktion kommer definitivt att bli bättre, du kan inte göra allt på ett ögonblick, men medan de inte är där - sy. Ja, ja - sy. Detta lärdes ut i lektionerna om livssäkerhet och arbete. Låt oss låta brännaren gråta som en mäns tår (#bearing a tear burner).

För det första kan gasmasken tvättas, för det andra skyddar den mycket längre, och för det tredje beror dess design bara på dig.

a) om du använder bomullsull blir masken automatiskt en gång eftersom den inte kan tvättas.

b) Det bör finnas minst 8-9 lager i masken, och helst 12;

c) den ska täcka både näsan och hakan.

7) Antiseptika.

Du behöver inte skölja händerna i blekmedel och fotogen - detta ger dig kroniskt eksem. Tvätta händerna oftare och rör inte ditt ansikte med dem på gatan. Det är allt du behöver. Använd inte industriella alkoholer - det är farligt. Hygienstandarder, de är också hygienstandarder i Afrika.

Förmodligen allt. Alla kan tro på vad han vill ha mer. Jag försökte bara koncentrera några fakta och användbara råd som åtminstone kan skingra missförstånden med denna infektion. Var inte panik, följ reglerna, värdera de omkring dig.

Bronkoskopi

Registrering: 2013-06-15 Inlägg: 1 Har tackat: 0 gånger Har tackat: 0 gånger ->

Räcker det med datordiagnostik, vilken diagnostiserade lungcancer, eller är obligatorisk bronkoskopi nödvändig??

Registrering: 12.04.2007 Inlägg: 8 Har tackat: 0 gånger Har tackat: 0 gånger ->

Standardlista med prov:
1. Läkarundersökning
2. EKG-standard
3. Studie av funktionen för yttre andning (spirometri)
4. Radiografi av lungorna i två projektioner
5. Datortomografi av bröstorganen 4-5 dagar efter den allmänna kliniska undersökningen.
6. Bronkologisk undersökning.
7. Erhålla material för morfologisk bekräftelse av diagnosen vid bronkologisk undersökning (direkt biopsi, borstbiopsi, transbronchial punktering och tångbiopsi, aspirationsbiopsi, etc.)
8. Morfologisk undersökning (biopsier, aspirationer, utsöndringar, utstryk).
9. Ultraljudundersökning av bukorganen och retroperitoneala organen (på poliklinisk basis)
10. Ultraljudundersökning av supraklavikulära lymfkörtlar (på poliklinisk basis)

Registrering: 20.12.2015 Inlägg: 3 Har tackat: 0 gånger Har tackat: 0 gånger ->

Hallå! När man utför fluorografi (på bostadsorten) hittades en volymetrisk mörkare och en liten mörkare på vänster lunga på höger lunga. Alla tester visade negativa resultat för cancerceller. Det enda är ökad ESR-41 och lågt hemoglobin 114. Just nu led jag av akut bronkit. Men! Ingen av läkarna ägnar särskild uppmärksamhet åt detta. CT-beskrivningen föreslår central cancer. Den första bronkoskopin gav inga resultat, eftersom de inte kunde ta material för biopsi på grund av en stor ansamling av slem i bronkierna. Tvättningen gav ett negativt svar på närvaron av atypiska celler. Sputumtestet är också negativt, testet för tuberkulos är negativt. Jag gick snabbt till onkologicentret i Tyumen. Där erbjöds mig omedelbart att förbereda mig för operationen. Först efter långa prövningar, upprepade CT-skanningar, ett besök hos chefen för bröstavdelningen genomgick jag en andra bronkoskopi. Nu väntar jag på resultatet! Men som jag förstod är det inte ett faktum att det material som tas kommer att vara informativt. Att döma av beskrivningen av den andra CT-skanningen har jag det sista stadiet av cancer. Men! Jag har inte feber, mina lymfkörtlar är normala, min hudfärg ändras inte, mina fingrar är som fingrar, ingenting har förändrats, min aptit är utmärkt, jag går inte ner i vikt och jag är glad för första gången i mitt liv, jag är glad. Fråga 1: Kan den givna diagnosen vara fel? 2. Det tagna materialet för biopsi (intervention i kroppen) framkallar metastaser om det verkligen finns en malign tumör? 3. Hur många bronkoskopier, biopsier behöver du genomgå för att få ett informativt svar? 4. Vad mer än cancer kan visa mörkare i lungans bild? Jag skulle vara mycket tacksam för ett snabbt svar. Med vänliga hälsningar Natalia Ivanovna.

Registrering: 20.12.2015 Inlägg: 3 Har tackat: 0 gånger Har tackat: 0 gånger ->

Patientbedömningar av bronkoskopi

Jag hade nyligen... Den så kallade bronkoskopi i en dröm: P Det var i ett diagnoscenter. Läkarna sa omedelbart till mig att det i en dröm inte betyder under narkos. Det är, lättare droger används, och staten kommer att likna en normal natts sömn.

Och på endoskopikontoret satte de mig i en stol som ser ut som en tandläkarstol. Häng ett plastförkläde runt halsen. De klamrar sig fast vid en liten sak på fingret, mäter tryck och pulsfrekvens)) Sedan - en turné på vänster hand och en injektion i ulnarvenen. Så snart läkemedlet injicerades började mitt huvud snurra%) Jag slappnade av mycket kraftigt och kände mig som att sova. Jag ville fråga läkarna något. Men det var en så kraftfull mörkläggning att det helt enkelt var orealistiskt att bekämpa sömn :)) Vad som hände nästa, kommer jag inte ihåg)) Men jag drömde till och med något :)

Jag kom inte ihåg själva proceduren. Jag hörde ingenting och kände inte ens någonting. När jag vaknade var mitt huvud lite yr. Dessutom gjorde min hals och näsa ont. Men efter ett par minuter var jag som en gurka och stod till och med upp från stolen själv))) Jag fick en DVD med en inspelning av proceduren... Det visar sig att de undersökte och tvättade mina bronkier och till och med tog en bit vävnad för en biopsi. Jag tror inte att detta kan tolereras i fullt medvetande: / Jag filmades också på video, under min näsa var en sådan servett som såg ut som en handduk. Och bronkoskopet sattes in genom näsan, varför det gjorde ont)))

bronkoskopi. vem gjorde.

döttrar måste genomgå denna operation, misstankar om ett främmande föremål i bronkierna (eller snarare skriva partiklar) det mest skrämmande är generell anestesi, kan någon stöta på ett sådant problem, hur gick det.

Användarkommentarer

hej) vi har nu en liknande situation, min dotter fastnade en pärla i näsan, kirurgen kunde inte dra ut den och tryckte igenom den med en försiktig rörelse, sedan brände ENT ut och säger i näsan och det finns inget munhålan, som om hon svällde det och det kommer ut med avföring, jag är rädd att det är i bronkierna borta, efter vilken tid fick du hosta?

Jag svimmade när mina döttrar tog blod från en ven, så jag kan inte föreställa mig hur jag kommer att uthärda denna procedur, men det viktigaste är att allt är bra med mina döttrar.

där laddas barnen kort. tror att om detta förfarande inte genomförs, måste du göra en fullfjädrad operation, och det här är mycket värre

detta är verkligen värre, vi har haft detta tillstånd i mer än två veckor nu och det blir värre och värre.

framförallt. och under denna procedur avlägsnas slem från bronkierna, det blir lättare att andas

OM ANCOSITION - UPPLEV INTE) - det är inte läskigt - det är ett kortsiktigt förfarande. och grunt anestesi

åh ja, jag har läst om konsekvenserna på internet, det är läskigt nu, men naturligtvis är det värre om det finns något i bronkierna och allt har börjat där.

Wow! ja då gav du mig självförtroende!

allt gick bra. gjort tusen gånger. på jobbet.

Bekräftades ett främmande föremål på bilden? hur är denna misstanke och omedelbart bronkoskopi, och om det inte finns något?

och om det finns? barnet har hostat redan i två veckor, röntgen avslöjar inte ett organiskt föremål (det vill säga mat) innan dottern pressade äpplepartiklar i näsan. Röntgen är normal (det finns ingen bronkit), blodet är också bra, så det finns ingen inflammatorisk process heller, det finns ingen allergi. och hostan är inte slutar och ingenting hjälper.

Donerade du blod för kikhosta? hur exakt hostar?

Åh, jag vet inte om det här, de tog en allmän analys. Jag tror att läkarna skulle kunna bestämma kikhosta, vi gick inte till bara en. hosta slemlösande paroxysmal, som om något hindrade henne från att andas.

plus för den tredje dagen i takten under 40, men vi har fortfarande alla fyra hundtänderna (jag associerar tempot med detta)

åh, åh, gör det snart.

men läkarna drar bara, allt har redan uteslutits, men barnläkaren sa att du tittar på ytterligare fem dagar, och om det blir dåligt, ring då en ambulans. bra. När äpplet fastnade gick vi till sjukhus i två dagar och ingen ville ta barnet. tills hype redan har startat.

och som drog ut äpplet, lore?

så faktum är att han inte kunde dra ut det och bara tryckte det, som han sa, ner i halsen (och hon svalde honom så), men efter det började hon hosta... längs vägen kom det in i bronkierna, och innan det hade vi ett par gånger hon blev fångad när hon kastade bröd och kex i näsan, så hon andades något.

hur drev du igenom det? om han inte kunde dra ut det, då är det redan i luftvägarna, du var tvungen att se om hon sväljde eller inte

Jag var ärligt talat i ett sådant tillstånd att jag inte förstod någonting alls, min dotter skrek så mycket och min man höll på det. Läkaren sa att jag svalde och trodde, och när jag kom till mig själv hemma insåg jag att han hade gjort fel saker, plus information på internet läste mycket. och när vi gick till en annan historia blev hon också förvånad ”hur drev han igenom. "Naturligtvis, om det visar sig vara ett äpple, är åtminstone ett klagomål till denna läkare garanterat.

Hallå! Berätta hur det slutade?

Patientbedömningar av bronkoskopi

Lubimaya, om läkare anser att det är nödvändigt, måste denna procedur genomgå. Förresten, trots allt, vad är bronkoskopi eller -grafisk?
Hur gammal är din bror? Kanske beror förslaget att genomföra en studie (bronkoskopi) under anestesi på barnets ålder.
Du behöver inte oroa dig, du är intresserad av att din bror får en korrekt diagnos.?

Det finns ingen lokal och allmän anestesi, det finns lokal och allmän anestesi (anestesi).
Bronkoskopi utförs nästan alltid under lokalbedövning, under narkos för speciella indikationer.

alla förstod varandra (och du är en uppstart)

förresten, barn under 15 år (åtminstone tidigare) genomgick ALLTID bronkoskopi under narkos. för barnet kommer helt enkelt att vara rädd för antalet rör som sticker ut ur munnen !! I våra barns regionala har det alltid varit så. Vuxna kanske inte argumenterar under lokalbedövning, men jag håller inte med om det !! det är grymt att se dina bronkier på skärmen, och även dessa rör - br.

ja, jag är bara 15 år gammal.. hur kunde jag fortfarande reagera =)))

tack så mycket för ditt svar! annars kände jag mig redan som en exklusiv patient :)

Jag gjorde en bronkoskopi på Central District Hospital för några månader sedan - det är naturligtvis läskigt, men det känns inte smärtsamt alls!!
De gör lokalbedövning och är bara obehagliga från domningar i struphuvudet. Tillsammans med bronkoskopi tog de tvättar för bakteriekultur med bestämning av känslighet för antibiotika.

Tidigare tittade de bara på min mage - för dem som vet hur det är är magen äckligare att titta på 1000 gånger, när bronkierna ser ut, ingen munkavlereflex, du andas normalt, inga smärtsamma känslor.

Separat, om blod - om de hittar neoplasmer i dina lungor, Gud förbjuder, kommer de att klämma av en bit för analys - kanske det är därför någon har blod.

Jag kastar snot på mat vanligtvis, men jag blir nästan aldrig sjuk med hosta och snot, om jag tar upp det, även utan vodka går det igenom en dag eller 2, och med vodka är det natt men jag är inte intresserad av paren inuti och det är desto mer bra att trycka på mig

Vad är bronkoskopi i lungorna

Pulmonologi är den mest omfattande läkemedelsgrenen som studerar sjukdomar och patologier i det mänskliga andningssystemet. Pulmonologer är engagerade i utveckling av metoder och åtgärder för diagnos av sjukdomar, förebyggande och behandling av luftvägarna.

Vid diagnos av andningssjukdomar undersöks först patienten externt, undersöks och knackas ut på bröstet och lyssnas också noga. Och först då kan lungläkare tillgripa instrumentella forskningsmetoder:

  • spiriografi (mätning av andningsvolymer i lungorna);
  • pneumotachography (registrering av volymflödet för inandad och utandad luft);
  • bronkoskopi;
  • metoder för strålforskning;
  • Ultraljud;
  • torakoskopi (undersökning av pleurahålan med hjälp av ett torakoskop);
  • radioisotopforskning.

De flesta förfarandena är inte kända för vanliga människor utan medicinsk utbildning, så du kan ofta stöta på frågor som - hur gör man bronkoskopi? Vad är det i allmänhet och vad du kan förvänta dig efter proceduren?

Allmän information

Först och främst bör du förstå vad bronkoskopi är. Kort sagt, bronkoskopi av lungorna är en instrumentell undersökning av slemhinnorna i luftstrupen och bronkierna med hjälp av ett bronkoskop.

Denna metod användes först 1897. Manipuleringen var smärtsam och skadade patienten allvarligt. Tidiga bronkoskop var långt ifrån perfekta. Den första hårda men redan säkrare för patientenheten utvecklades först på 50-talet av 1900-talet, och läkare träffade ett flexibelt bronkoskop först 1968.

Det finns två grupper av moderna enheter:

  1. Fibrobronchoscope (flexibel) - perfekt för diagnos av nedre luftstrupen och bronkier, där en stel enhet inte kan tränga igenom. FBS-bronkoskopi kan användas även i barnläkemedel. Denna modell av ett bronkoskop är mindre traumatisk och kräver inte användning av anestesi..
  2. Styva bronkoskop - används aktivt för medicinska ändamål som inte kan utföras med en flexibel anordning. Expandera till exempel bronkiernas lumen, ta bort främmande föremål. Dessutom sätts ett flexibelt bronkoskop in genom det för att undersöka de tunnare bronkierna.

Varje grupp har sina egna styrkor och specifika tillämpningsområden.

Syfte med proceduren och indikationer för användning

Bronkoskopi utförs inte bara för diagnos, utan också för att utföra ett antal terapeutiska ingrepp:

  • biopsiprovtagning för histologisk undersökning;
  • excision av små formationer;
  • extraktion av främmande föremål från bronkierna;
  • rengöring från purulent och slemutsöndring;
  • uppnå en bronkdilaterande effekt;
  • rodnad och läkemedelsadministrering.

Bronkoskopi har följande indikationer:

  • Röntgen avslöjade små foci och patologiska håligheter i lungparenkymet, fyllda med luft eller vätskeinnehåll.
  • Det finns misstankar om malign bildning.
  • Det finns ett främmande föremål i luftvägarna.
  • Långvarig andfåddhet, men inte mot bakgrund av bronkialastma eller hjärtdysfunktion.
  • Med tuberkulos i andningsorganen.
  • Hemoptys.
  • Flera foci för inflammation i lungvävnaden med dess sönderfall och bildandet av ett hålrum fyllt med pus.
  • Indolent kronisk lunginflammation av oförklarlig natur.
  • Missbildningar och medfödda lungsjukdomar.
  • Förberedande steg före lungkirurgi.

I båda fallen använder läkare ett individuellt tillvägagångssätt när de förskriver en sådan manipulation..

Förberedelse för förfarandet

Förberedelser för bronkoskopi innefattar följande steg:

  1. Det bör finnas en grundlig preliminär diskussion mellan läkare och patient. Patienten ska informera om existerande allergiska reaktioner, kroniska sjukdomar och läkemedel som tas regelbundet. Läkaren är skyldig att svara på alla frågor som berör patienten på ett enkelt och tillgängligt språk.
  2. Mat ska inte tas intill förfarandet i 8 timmar så att matrester inte kommer in i luftvägarna under manipulation.
  3. För god vila och minska ångest dagen innan rekommenderas patienten att ta ett sömntablett i kombination med ett lugnande medel före sänggåendet.
  4. På morgonen dagen för ingreppet rekommenderas att rengöra tarmarna (lavemang, laxerande suppositorier) och tömma urinblåsan strax före bronkoskopi.
  5. Rökning på dagen för ingreppet är strängt förbjudet.
  6. Innan proceduren påbörjas kan patienten ges ett lugnande medel för att minska ångest..

Dessutom bör du gå igenom ett antal diagnostiska åtgärder i förväg:

  • Röntgenstrålar av ljus;
  • EKG;
  • kliniskt blodprov;
  • koagulogram;
  • blodgasanalys;
  • blod urea test.

Gör bronkoskopi av lungorna i ett speciellt rum för olika endoskopiska manipulationer. Där måste strikta aseptiska regler följas. Förfarandet bör utföras av en erfaren läkare med specialutbildning.

Bronkoskopisk manipulation är som följer:

  1. Patienten injiceras subkutant eller i aerosolform med bronkdilatatorer för att expandera bronkierna för smidig passage av bronkoskopiskt instrument..
  2. Patienten sätter sig eller tar en liggande position på ryggen. Det är viktigt att se till att huvudet inte sträcker sig framåt och bröstet inte böjer sig. Detta skyddar mot skada på slemhinnan under införandet av enheten..
  3. Från det ögonblick som proceduren börjar rekommenderas frekvent och grund andning, så det blir möjligt att minska munklyftreflexen.
  4. Det finns två sätt att sätta in bronkoskopröret - näsa eller mun. Enheten kommer in i luftvägarna genom glottis i det ögonblick då patienten andas djupt. För att gå djupare in i bronkierna kommer specialisten att rotera.
  5. Forskningen pågår i etapper. Först och främst är det möjligt att studera struphuvudet och glottis, och sedan luftstrupen och bronkierna. Tunna bronkioler och alveoler är för små i diameter, så det är orealistiskt att undersöka dem.
  6. Under proceduren kan läkaren inte bara undersöka luftvägarna från insidan utan också ta ett biopsiprov, extrahera innehållet i bronkierna, göra en medicinsk sköljning eller någon annan nödvändig manipulation.
  7. Anestesi kommer att kännas i ytterligare 30 minuter. Efter proceduren bör du avstå från att äta och röka i 2 timmar för att inte orsaka blödning.
  8. Det är bättre att förbli under medicinsk personal för första gången för att snabbt kunna identifiera de komplikationer som har uppstått.

Hur lång tid procedurerna kommer att ta beror på det mål som eftersträvas (diagnostiskt eller terapeutiskt), men i de flesta fall tar processen från 15 till 30 minuter.

Under proceduren kan patienten känna tryck och brist på luft, men samtidigt kommer han inte att uppleva smärta. Bronkoskopi under narkos görs när styva modeller av ett bronkoskop används. Och det rekommenderas också i barns träning och personer med instabil psyk. Att vara i ett tillstånd av medicinsk sömn kommer patienten att känna absolut ingenting..

Kontraindikationer och konsekvenser

Trots att förfarandet är mycket informativt och i vissa fall kan du inte göra det utan det finns allvarliga kontraindikationer för bronkoskopi:

  • Betydande minskning eller fullständig förslutning av struphuvudet och luftstrupen. Hos dessa patienter är det svårt att sätta in bronkoskopet och andningsproblem kan uppstå..
  • Andfåddhet och cyanos i huden kan indikera en skarp smalning av bronkierna, därför ökar risken för skador.
  • Status asthmaticus, där bronkiolerna sväller. Om du utför proceduren just nu kan du bara förvärra patientens redan allvarliga tillstånd.
  • Sackulärt utsprång av aorta. Under bronkoskopi upplever patienter allvarlig stress, vilket i sin tur kan leda till bristning av aorta och svår blödning.
  • Nyligen drabbats av hjärtinfarkt eller stroke. Manipulering av bronkoskopet orsakar stress och därmed vasospasm. Dessutom saknas viss luft i processen. Allt detta kan framkalla ett upprepat fall av en allvarlig sjukdom i samband med dålig cirkulation..
  • Blodproppsproblem. I detta fall kan även mindre skador på luftvägarnas slemhinna orsaka livshotande blödningar..
  • Psykisk sjukdom och tillstånd efter en traumatisk hjärnskada. Bronkoskopi kan orsaka kramper på grund av stress och syrebrist.

Om proceduren utfördes av en erfaren specialist kommer konsekvenserna av bronkoskopi att minimeras, men de uppstår:

  • mekanisk blockering av luftvägarna;
  • perforering av bronkialväggen;
  • bronkospasm
  • struphuvud;
  • ackumulering av luft i pleurahålan;
  • blödning;
  • temperatur (feber)
  • penetration av bakterier i blodet.

Om patienten efter bronkoskopi upplever bröstsmärtor, ovanlig väsande andning, feber, frossa, illamående, kräkningar eller långvarig hemoptys, bör han snarast söka hjälp från en medicinsk institution..

Patientrecensioner

De som bara ska genomgå proceduren är verkligen intresserade av recensionerna av dem som redan har passerat.

Naturligtvis bör patienter som ses av en lungläkare definitivt förstå - bronkoskopi i lungorna, vad är det? Detta hjälper honom att på ett adekvat sätt svara på läkarens recept, moraliskt anpassa sig till proceduren och veta vad han ska förbereda sig för senare. Oavsett hur fruktansvärt denna manipulation kan verka, är det viktigt att komma ihåg att det är extremt nödvändigt för att göra en korrekt diagnos eller genomföra viktiga terapeutiska åtgärder..

Bronkoskopi - recensioner

Medeltida tortyr på 2000-talet

Betyg: 3 (av 5)

Dagen innan steg en hög temperatur under 40, kräkningar, svaghet. Jag ringde en ambulans hem. Vi anlände och diagnostiserade en tarminfektion. De sa att ringa distriktsläkaren hemma. Och de gick och uppmärksammade inte ens det faktum att min syster nyligen hade haft lunginflammation - de sa att detta inte var tecken på lunginflammation och inte ens lyssnade på andning.

Nästa morgon ringde jag till en allmänläkare som omedelbart lyssnade på mig och sa att jag hade lunginflammation. Hon skickade mig på språng för röntgen och tester. Allt bekräftades och tacka Gud i tid. De ordinerade mig en antibiotikakurs (Flemoxin solutab och klaritromycin). Efter behandlingen skedde några förbättringar, men mindre, och terapeuten skickade mig till sjukhuset. Där skickades jag genast för en bronkoskopi, de sa att de kommer att göra det genom den orala regionen.

På morgonen kan du inte äta eller dricka någonting för att undvika munkavlereflexen. Och sjuksköterskan gav en injektion mot kräkningar. Vid den bestämda tiden kontaktade jag kontoret med förkortningen FBS. På kontoret började sjuksköterskan att ge mig anestesi. Först sprutade hon lidokain i munnen och började sedan injicera läkemedlet i bronkierna med en stor spruta för att frysa dem - hällde det i munnen medan hon andades in. Skräck…. Hon gjorde dessa manipulationer 6-7 gånger, medan jag hade en gagreflex. När jag kände att allt inuti var dumt, som munnen själv, lade de mig ner på soffan. En plastklyfta sattes in i min mun och ett bronkoskop infördes långsamt genom det, i slutet av det var en glödlampa med en kamera. Genom samma bronkoskop sugade läkaren slem och injicerade en speciell medicin. Under proceduren ville jag verkligen hosta, och känslan av att någon slang i halsen var skrämmande. Efter det verkade det som att föda i jämförelse med det här en gång spottet. Hela proceduren tog ungefär fem minuter, men för mig var det en evighet. Det verkade för mig någon gång att jag kvävde, men luften tillfördes lungorna genom ett bronkoskop.

I slutet av slangen tog läkaren den snabbt ut och sa att jag kunde gå. En timme senare försvann anestesin och jag kände mig som en människa. Det var ingen smärta i halsen, men det var hes. Läkaren sa att det var normalt. Så bestäm själv om du vill göra det eller inte, men jag kommer att rekommendera det, eftersom fördelarna med denna procedur är mycket stora...

Ett obehagligt ingrepp med hälsofördelar

Betyg: 3 (av 5)

Jag var tvungen att bekanta mig med denna fruktansvärda sak som kallades "bronkoskopi" på sjukhuset, där jag behandlades för avancerad lunginflammation. Nästan alla patienter på vår lungavdelning har besökt denna procedur en eller två gånger. Innan proceduren började närmade sig en sjuksköterska en person som väntade i korridoren och injicerade lidokain i näsan och halsen. Jag kommer inte att säga om näsan, men känslan av en frusen hals, när du inte ens kan svälja saliv, verkar troligen inte trevlig för någon. Förresten, innan proceduren, helt inte vet hur det kommer att hända, men att vara en person som har vissa svårigheter för behandling (överkänslighet, en tendens till allergier (som kan fungera även för banal lidokain, men lyckligtvis hände inte detta), etc.). ), ställde frågan (antingen på allvar eller som ett skämt) - ja, om du sparar mig något? Jag fick svaret - jag är inte Herren Gud, jag vet inte. I det ögonblicket ansträngde det mig på något sätt... Förresten, när jag frågade en av läkarna om de känslor jag upplevde förklarade de mig så här - du kommer att ha en känsla av att du drunknar. Och jag kan inte simma, jag vet inte hur det är att drunkna. Även om jag antagligen redan vet det efter bronkoskopi. Jag återkommer till förfarandet. Jag gick in på kontoret, de satte mig på en speciell stol, de började sätta in en sladd (sond, eller vad du än kallar det) i en näsborre - det fungerade inte.... Jag var tvungen att gå till en annan. Känslan är - å ena sidan, en munkavlereflex, å andra sidan - som om du kvävs. I ett visst skede av sondens gång injicerade de mig flytande medicin - det här var det mest obehagliga ögonblicket, för jag började verkligen kvävas. Efter det tar de gradvis ut allt och du kan äntligen få andan. Det är sant att en vuxen farbrorpatient efter ett sådant förfarande kallades in för att återuppliva - det fanns andningsspasmer, kunde inte andas. I allmänhet går de flesta patienter lugnt igenom - ja, det är väldigt obehagligt, men det är nödvändigt för diagnos av andningssjukdomar (det är av den anledningen att jag fortfarande bestämde mig för att rekommendera denna procedur - men bara om det behövs). Efter bronkoskopi blöder jag regelbundet från näsan i små mängder (tydligen skadade de helt enkelt slemhinnan med sladden) och andningen avbröts ytterligare en timme av krampanande snyftningar (detta händer om du gråter ordentligt eller blir nervös). Hon hjälpte någon i den meningen att det blev lättare att andas och hosta, men jag kände inte den terapeutiska effekten, jag fick helt enkelt diagnosen kronisk trakeit och bronkit och utesluter möjligheten till onkologi.

I allmänhet, kära läsare av recensionen, om du har ordinerats att göra bronkoskopi (FBS), var inte rädd, det varar bara några minuter, det är obehagligt, men du kan uthärda det, för du gör det för din egen hälsa och du kan inte köpa det någonstans. vara hälsosam!

Medeltida tortyr på 2000-talet

Betyg: 3 (av 5)

Dagen innan steg en hög temperatur under 40, kräkningar, svaghet. Jag ringde en ambulans hem. Vi anlände och diagnostiserade en tarminfektion. De sa att ringa distriktsläkaren hemma. Och de gick och uppmärksammade inte ens det faktum att min syster nyligen hade haft lunginflammation - de sa att detta inte var tecken på lunginflammation och inte ens lyssnade på andning.

Nästa morgon ringde jag till en allmänläkare som omedelbart lyssnade på mig och sa att jag hade lunginflammation. Hon skickade mig på språng för röntgen och tester. Allt bekräftades och tacka Gud i tid. De ordinerade mig en antibiotikakurs (Flemoxin solutab och klaritromycin). Efter behandlingen skedde några förbättringar, men mindre, och terapeuten skickade mig till sjukhuset. Där skickades jag genast för en bronkoskopi, de sa att de kommer att göra det genom den orala regionen.

På morgonen kan du inte äta eller dricka någonting för att undvika munkavlereflexen. Och sjuksköterskan gav en injektion mot kräkningar. Vid den bestämda tiden kontaktade jag kontoret med förkortningen FBS. På kontoret började sjuksköterskan att ge mig anestesi. Först sprutade hon lidokain i munnen och började sedan injicera läkemedlet i bronkierna med en stor spruta för att frysa dem - hällde det i munnen medan hon andades in. Skräck…. Hon gjorde dessa manipulationer 6-7 gånger, medan jag hade en gagreflex. När jag kände att allt inuti var dumt, som munnen själv, lade de mig ner på soffan. En plastklyfta sattes in i min mun och ett bronkoskop infördes långsamt genom det, i slutet av det var en glödlampa med en kamera. Genom samma bronkoskop sugade läkaren slem och injicerade en speciell medicin. Under proceduren ville jag verkligen hosta, och känslan av att någon slang i halsen var skrämmande. Efter det verkade det som att föda i jämförelse med det här en gång spottet. Hela proceduren tog ungefär fem minuter, men för mig var det en evighet. Det verkade för mig någon gång att jag kvävde, men luften tillfördes lungorna genom ett bronkoskop.

I slutet av slangen tog läkaren den snabbt ut och sa att jag kunde gå. En timme senare försvann anestesin och jag kände mig som en människa. Det var ingen smärta i halsen, men det var hes. Läkaren sa att det var normalt. Så bestäm själv om du vill göra det eller inte, men jag kommer att rekommendera det, eftersom fördelarna med denna procedur är mycket stora...

Ett obehagligt ingrepp med hälsofördelar

Betyg: 3 (av 5)

Jag var tvungen att bekanta mig med denna fruktansvärda sak som kallades "bronkoskopi" på sjukhuset, där jag behandlades för avancerad lunginflammation. Nästan alla patienter på vår lungavdelning har besökt denna procedur en eller två gånger. Innan proceduren började närmade sig en sjuksköterska en person som väntade i korridoren och injicerade lidokain i näsan och halsen. Jag kommer inte att säga om näsan, men känslan av en frusen hals, när du inte ens kan svälja saliv, verkar troligen inte trevlig för någon. Förresten, innan proceduren, helt inte vet hur det kommer att hända, men att vara en person som har vissa svårigheter för behandling (överkänslighet, en tendens till allergier (som kan fungera även för banal lidokain, men lyckligtvis hände inte detta), etc.). ), ställde frågan (antingen på allvar eller som ett skämt) - ja, om du sparar mig något? Jag fick svaret - jag är inte Herren Gud, jag vet inte. I det ögonblicket ansträngde det mig på något sätt... Förresten, när jag frågade en av läkarna om de känslor jag upplevde förklarade de mig så här - du kommer att ha en känsla av att du drunknar. Och jag kan inte simma, jag vet inte hur det är att drunkna. Även om jag antagligen redan vet det efter bronkoskopi. Jag återkommer till förfarandet. Jag gick in på kontoret, de satte mig på en speciell stol, de började sätta in en sladd (sond, eller vad du än kallar det) i en näsborre - det fungerade inte.... Jag var tvungen att gå till en annan. Känslan är - å ena sidan, en munkavlereflex, å andra sidan - som om du kvävs. I ett visst skede av sondens gång injicerade de mig flytande medicin - det här var det mest obehagliga ögonblicket, för jag började verkligen kvävas. Efter det tar de gradvis ut allt och du kan äntligen få andan. Det är sant att en vuxen farbrorpatient efter ett sådant förfarande kallades in för att återuppliva - det fanns andningsspasmer, kunde inte andas. I allmänhet går de flesta patienter lugnt igenom - ja, det är väldigt obehagligt, men det är nödvändigt för diagnos av andningssjukdomar (det är av den anledningen att jag fortfarande bestämde mig för att rekommendera denna procedur - men bara om det behövs). Efter bronkoskopi blöder jag regelbundet från näsan i små mängder (tydligen skadade de helt enkelt slemhinnan med sladden) och andningen avbröts ytterligare en timme av krampanande snyftningar (detta händer om du gråter ordentligt eller blir nervös). Hon hjälpte någon i den meningen att det blev lättare att andas och hosta, men jag kände inte den terapeutiska effekten, jag fick helt enkelt diagnosen kronisk trakeit och bronkit och utesluter möjligheten till onkologi.

I allmänhet, kära läsare av recensionen, om du har ordinerats att göra bronkoskopi (FBS), var inte rädd, det tar bara några minuter, det är obehagligt, men du kan uthärda det, för du gör det för din egen hälsa och du kan inte köpa det någonstans. vara hälsosam!